Hvilke lidelser kan udbedres med en øjenoperation?

øjenoperation

Samtidig med at folk gerne vil slippe af med briller og kontaktlinser er øjenoperationer blevet mere og mere udbredte i Danmark. På trods af denne stigning er der rigtig mange derude, der stadigvæk er i tvivl om, hvad sådan en operation præcist går ud på før, under og efter behandlingen. Nedenfor giver vi dig de nødvendige informationer, hvis du har overvejet at forbedre dit syn med en øjenoperation.

Før og under operationen

Du vil først og fremmest skulle gennemgå en grundig konsultation hos din øjenlæge, før du overhovedet beslutter, at gennemgå en operation. Det er nemlig ikke alle, der kan få lov til at blive opereret, hvis ikke en autoriseret læge giver grønt lys. Når i sammen har besluttet, at en øjenoperation er passende, vil du blive sendt til en øjenkirurg. Selve operationen er hurtigt overstået. Der er tale om et ret simpelt indgreb, som højst tager et par minutter. under laserbehandlingen benytter kirurgen ultraviolette stråler, som fjerner det overskydende væv fra hornhinden. Jo værre ens synsnedsættelse er, desto mere væv skal der fjernes fra øjets overflade. Hvis du frygter for, at det bliver en smertefuld oplevelse, kan kirurgen give dig øjendråber, der mindsker alle former for smerte. Med disse dråber er du garanteret kun at mærke en mindre trykken på øjnene. Øjenkirurgen bruger desuden en speciallavet bøjle til at holde dine øjne åbne med. Straks efter operationen vil dine øjne højst sandsynligt løbe i vand og derfor er det vigtigt at gå direkte i seng efter endt operation. Du kan først vurdere om operationen har været succesfuld morgenen efter operationen. Først her vil du kunne se en ændring i synet.

Efter operationen

En laseroperation vil i de fleste tilfælde ændre dit syn permanent, så der er ikke behov for at tænke på nye tiltag. Kun i meget få tilfælde vil der være behov for en opfølgning af operationen. Laserteknologien er med tiden udviklet i så høj grad, at fejlmarginen er blevet mindre og mindre. Det er dog vigtigt at tage højde for eftervirkningen, hvis du er en aktiv person. Der kan være stor forskel på, hvor lang tid helingsprocessen vil tage. Dette afhænger af den enkelte person, og den metode, der bliver brugt til at operere ud fra. Hvis du er en aktiv person, som konstant skal fokusere på forskellige aktiviteter, bør du tage højde for at det kan tage op til flere uger, inden dit syn vil være klar til at blive belastet igen. Bor du i København kan du med fordel kontakte en øjenlæge for at få mere information om øjenoperationer.

 

Peter Brincker – Øjenkirurg

Jægersborg Alle 14, 1.sal.

Charlottenlund 2920

39640958